Forum Psicoanalític Mare Nostrum               Seminari de Psicoanàlisi de Tarragona 

Actualitat de la Infància i l'Adolescència          Biblioteca de Psicoanàlisi en línia                                            

Benvingut al món de la psicoanàlisi!


En aquesta  web trobarà informació sobre psicoanàlisi a la zona de Tarragona .

El Fòrum Psicoanalític Mare Nostrum és una associació sense finalitat de lucre registrada al Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya que reuneix diversos professionals de la zona de Tarragona i València que exerceixen la pràctica de la psicoanàlisi o que s'interessen en el seu ensenyament i la seva transmissió.

Aquesta associació forma part de la IF (Internacional dels Fòrums del Camp Lacanià), que acull i dóna suport legal a la EPFCL (Escola de Psicoanàlisi dels Fòrums del Camp Lacanià), que orienta la nostra formació psicoanalítica.

Al mateix temps, el Forum Psicoanalític Mare Nostrum forma part de la FFCL-EF9 (Federació de Fòrums del camp lacanià-EspanyaF9)

El Seminari de Psicoanàlisi de Tarragona és un Col·legi Clínic que forma part de la xarxa FCCL (Formacions Clíniques del Camp Lacanià) , xarxa internacional encarregada d'organitzar ensenyaments regulars de tipus universitari a fi i efecte de dotar a la formació psicoanalítica amb un dispositiu de Formació Permanent. Les FCCL estan lligades també a la IF i a la seva Escola (EPFCL). Els membres d'Escola del Fòrum Psicoanalític Mare Nostrum gestionen l'activitat del Seminari de Psicoanàlisi de Tarragona.

 

Divendres 15-desembre-2017, 19:30h:

"El lloc del femení en l'actualitat (perspectives psicoanalítiques del no-tot)"

A càrrec de Rithée Cevasco,

 psicoanalista i sociòloga a Barcelona i París, AME de l'EPFCL-França, ex-investigadora del CNRS (Centre National de la Recherche Scientifique) de França.

S’ha obert una època que podem dir-ne de “modernitat femenina”. L’abast del desig femení recorre el món occidental i s’expressa en diverses reivindicacions que van des de la igualtat en el treball fins a la lluita contra la violència masculina en la vida conjugal i més enllà. L’espectre de la incidència del desig femení en l’àmbit social és prou ampli! Volem transmetre algunes proposicions originals que són formulades des de la psicoanàlisi, atès que hem assistit efectivament a una veritable revisió de la sexualitat femenina en aquest àmbit, principalment per part del psicoanaista francès Jacques Lacan. Veurem que una noció original com la del “no tot” reductible al “fàl·lic” obre la via d’un concepte central per a la psicoanàlisi, però que també troba el seu camp d’aplicació per a l’anàlisi socio-política de l’actualitat.

Sala d'actes Emili Argilaga del Centre de Lectura, Major 15, Reus

Activitat oberta i gratuïta